BAMTEC® technologie

Het BAMTEC® systeem is al sinds 1998 de meest geavanceerde en kostenbesparende oplossing voor oppervlakteversterking. Het concept is tegelijkertijd eenvoudig en baanbrekend: het betreft computergestuurde, geprefabriceerde uitrolbare wapeningsmatten waarin alle gewenste wapeningseigenschappen verwerkt zijn. Van de juiste diameters en lengtes tot exacte afstanden, uitsparingen en bijlegstaven. Omdat gebruik gemaakt wordt van een exacte positionering ten opzichte van de constructie, verloopt wapenen aanzienlijk sneller en duidelijker. Zonder enige beperkingen, kan BAMTEC® perfect een schuine of gebogen vorm volgen. Bovendien is er geen gekwalificeerd personeel nodig om BAMTEC® op de werf toe te passen.

Eenvoudig

Flexibel

Snel

Kostenbesparend

BAMTEC® Reinforcement Technology, het beste antwoord op de steeds hogere bouweisen.

BAMTEC® is de meest geavanceerde oplossing om snel en precies te wapenen.
Doordat de BAMTEC® staalmatten volledig op maat gemaakt worden, profiteren zowel opdrachtgevers als arbeidskrachten van een heleboel troeven:

Eenvoudig

Zowel de planning als de plaatsing verlopen makkelijk. Dankzij de computergestuurde productie wordt de positionering nauwkeurig bepaald en is een kwalitatieve uitvoering gegarandeerd.

Flexibel

BAMTEC® garandeert totale flexibiliteit. Staven met diameters van 8 mm tot 20 mm en lengtes van 1,65 m tot 15 m kunnen verwerkt worden.
Bijna elke toepassing is haalbaar: van eengezinswoningen tot hoogbouw, scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en grootschalige infrastructuurprojecten.

Snel

BAMTEC® zorgt voor een verkorting van de bouwtijd met minimum 50 %. Dankzij het kleine aantal wapeningselementen en het snel afrollen, wordt het leggen op de bouwwerf versneld en vereenvoudigd. Bovendien biedt het een ergonomische manier van werken.

Kost en milieu besparend

Een verkorte bouwtijd en de realisatie van besparingen op zowel arbeidskrachten als bouwmateriaal hebben een aanzienlijke impact op de kostenverlaging binnen bouwprojecten.
Bovendien leidt dit tot een efficiënter gebruik van waardevolle grondstoffen, wat een enorme CO2 besparing met zich meebrengt.

 

 

Uitbreidingen

We bieden twee aanvullende uitbreidingen aan op het BAMTEC®-systeem:

  1. BAMTEC®WALL is een innovatie die wordt gebruikt voor het efficiënt en snel bouwen van betonnen wanden. Krimpwapening zit mee verwerkt in de staalmatten, en doordat alle staven met staalband aan elkaar verbonden zijn, is de veiligheid bij het plaatsen in de bekisting gegarandeerd.
  2. BAMTEC® RED optimaliseert transport door elementen te combineren tot megarollen. Hierdoor worden tijd en kraanbewegingen bespaard, zelfs als de elementen zich op verschillende locaties in het ontwerp bevinden.