BAMTEC® technologie

Het BAMTEC® systeem is al sinds 1998 de meest geavanceerde en kostenbesparende oplossing voor oppervlakteversterking. Het concept is tegelijkertijd eenvoudig en baanbrekend: het betreft computergestuurde geprefabriceerde oprolbare wapeningsmatten waarin alle gewenste wapeningseigenschappen verwerkt zijn. Van de juiste diameters en lengtes tot exacte afstanden, uitsparingen en bijlegstaven.

Eenvoudig

Flexibel

Snel

Kostenbesparend

BAMTEC® Reinforcement Technology, het beste antwoord op de steeds hogere bouweisen.

Het resultaat is een uiterst kosteneffectief proces voor het plannen, produceren en plaatsen van oppervlakwapening in plafonds, vloerplaten en muren van gewapend beton. Door het continue gebruik van elektronische gegevens, door een maximale materiaalefficiëntie en optimalisatie van middelen in elke werkstap, levert BAMTEC® een pak voordelen op.

Doordat de wapeningsrollen volledig op maat gemaakt worden, profiteren zowel opdrachtgever als arbeidskrachten van een heleboel troeven:

Eenvoudig

Zowel de planning als de plaatsing verlopen makkelijk. Dankzij de computergestuurde productie wordt de positionering nauwkeurig bepaald en is een kwalitatieve uitvoering gegarandeerd.

Flexibel

BAMTEC® garandeert totale flexibiliteit. Staven met diameters van 8 mm tot 20 mm en 1,65 m tot 15 m kunnen verwerkt worden en de afstanden zijn vrij te kiezen. Bijna elk plan en elke toepassing is mogelijk.

Snel

BAMTEC® zorgt voor een verkorting van de bouwtijd met minimum 50 %. Zowel het kleine aantal wapeningselementen als het snel afrollen zorgen voor een versnelde en vereenvoudigde montage op de werf. 

Kostenbesparend

Ook een besparing op mankracht en materiaal – en daarmee ook op grondstoffen – maakt het mogelijk om de kosten te verlagen. Tegelijk gaat de beperkte opslagruimte op de werf niet verloren aan stapels wapeningsnetten.